Update your browser to use the site

Молочні продукти корисні не лише дітям, а й літнім людям

Достатнє споживання молока, йогурту та сиру, що багаті поживними речовинами, зокрема кальцієм та білком, на 33% скорочує ризик травмувань та переломів кісток у літніх людей.

Про це свідчать результати проведеного на базі Мельбурнського університету дворічного експерименту групи дослідників із Австралії, Нідерландів та США.

Дослідження проводилися  у 60 акредитованих закладах догляду за літніми людьми, у ньому взяли участь 7200 осіб, у раціоні яких було менше двох порцій молочних продуктів на день. Випадковим чином ці заклади було поділено на дві групи: одні зберегли своє існуюче меню та продовжували споживати щодоби менше двох порцій молочних продуктів, отримуючи 700 мг кальцію та 58 г білка на день. Інші збільшили кількість “молочки” в щоденному раціоні до 3,5 порцій, що становить 1142 мг кальцію та 69 г білка.

Результати дослідження, опубліковані в міжнародному медичному журналі BMJ, показали, що у мешканців закладів, які споживали більше молочних продуктів, кількість травмувань кісток зменшилась на 33%, переломів стегна-  на 46% та на 11% менше фіксувалися випадки падінь, ніж у групі із меншим споживанням молочки.

Дослідники стверджують: збільшення кількості молочних продуктів у меню літніх людей є ефективнішим за штучні вітаміни та дієвим заходом для зниження ризику падінь і переломів.

Джерело: Асоціація виробників молока

Вернуться
Обратная связь





×