
Пшениця зміцнює імунітет

Пшениця – одна з трьох зернових культур (поряд з кукурудзою і ячменем), вирощування яких найбільш поширене у світі.
Найдавніші археологічні знахідки пшениці – в Сирії, Йорданії, Туреччині, Вірменії та Іраку. Там росла дика пшениця, і вона датується 9000 роком до нашої ери.
У 168 році до нашої ери була створена римська гільдія пекарів. Важливість хліба для щоденного життя зробила пекарів вільними громадянами, в той час як інші ремісники були рабами.
Зерно пшениці знаходять в єгипетських пірамідах, у свайних будівлях Швейцарії і в багатьох стоянках людини.
Відвар зерен пшениці вживають для відновлення сил і здоров’я після перенесених важких і виснажливих хвороб, як загальнозміцнювальний засіб.
Швейцарські науковці встановили, що всі харчові продукти, отримані з пшениці: хліб, макарони, крупи — сприяють зміцненню імунної системи.