Update your browser to use the site

На Херсонщині виготовляють елітний іспанський сир манчего

13.12.2021

Продукція крафтової сироварні сімейного підприємства «Агробізнес», що у селі Мар’янівка на Херсонщині, славиться далеко за її межами. Та нині мар’янівські сировари, здається, самі себе перевершили – приготували іспанський сир манчего.

«Твердий сир манчего в Іспанії виготовляють з молока кіз, котрі споживають пряні лугові трави. Його витримка може бути від тридцяти днів, до двох років. І смак продукту з часом змінюється від солодкуватості до гостроти – чим довше його витримують, тим він гостріший та пікантніший. Смакує і з білим, і з червоним вином. Кози на фермі «Агробізнесу» елітної альпійської породи, й нічим не гірші, ніж іспанські, французькі чи австрійські. Їхнє молоко відповідає світовим стандартам. А от іспанські лугові трави в наших степах не ростуть, тому для українського манчего доводиться використовувати спеціальну закваску, аби повністю відтворити класичний смак», – розповіла головний технолог підприємства Маргарита Рудюк.

Джерело: Новий день

Вернуться
Обратная связь





×