Update your browser to use the site

Смачно, корисно і цікаво – на Херсонщині діє туристична екоферма

09.11.2021

У Херсонській області Олена Белозоренко започаткувала власну справу – створення крафтових сирів із козячого молока: рікота, фета, бюш де шевр, адигейський та інші.

Зараз в Україні стає все популярнішим внутрішній туризм, зокрема, аграрний. Це пояснюється появою нових економічних можливостей для відродження сільських територій, розвитку інфраструктури громад.

У цьому допомагають міжнародні програми такі як, приміром, USAID DOBRE, участь у якій дозволяє створити сприятливі умови для розвитку місцевого бізнесу, пише «Вгору».

Родина Белозеренко від Станіславської громади також доєдналася до програми USAID DOBRE. Один із її напрямків – вивчення туристичного досвіду інших регіонів з візитами на відповідні атракції. Так, подружжя побувало в Івано-Франківській області, у смт Вигода та м. Косів, де зосереджені місцеві екоферми.

«Найбільше запам’яталася ферма з козами у горах, де готують масло та бейліз. Це був для нас приклад того, як можна гарно облаштувати господарство для туризму. Тож вирішили відкрити контактний зоопарк, почали проводити дегустації, екскурсії для відвідувачів та зареєстрували екоферму “Лиманська коза”», – розповіла Олена.

Вона також відзначила, що їхнє домашнє крафтове виробництво – на малих потужностях. Усе зроблено власними руками, у невеликих обсягах. тому продукція є більш самобутньою та оригінальною. Працюють поки вдвох із чоловіком. Пані Олена готує сири, йогурти та інше, а чоловік доглядає за тваринами.

Підприємиця планує відвідати схожі козині ферми для обміну досвідом, адже еко продукція користується популярністю в українського споживача. Тим більше, що за останній рік ферму почало відвідувати більше гостей, тому треба розвиватися та створювати щонайкращі умови для внутрішнього туризму.

 

Вернуться
Обратная связь





×