Update your browser to use the site

Торік штрафи у сфері безпечності та якості харчових продуктів склали майже 19 млн грн

03.02.2022

У 2021 році Держпродспоживслужба провела понад 21,2 тисячі перевірок суб’єктів господарювання, з них 20,7 тисячі – позапланово.

У сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів проведено 17,8 тисячі інспектувань, у сфері ветеринарної медицини – 3,4 тисячі.

Про це під час засідання комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

«У 2022 році ми продовжимо активно працювати над забезпеченням контролю безпечності та якості харчових продуктів у процесі їх виробництва та реалізації та боротися із фальсифікатом», – зазначила вона.

За результатами розгляду 2,7 тисячі скарг громадян у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, у минулому році перевірено  1678 суб’єктів господарювання, видано 7057 обов’язкових для виконання письмових приписів щодо усунення порушень.

У зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини чи тварини, прийнято 226 рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.

У 193 випадках приймалися рішення про відкликання, вилучення або знищення харчових продуктів та/або кормів.

У сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів оштрафовано 455 юридичних осіб на суму 18,8 мільйона гривень.

Джерело

 

Вернуться
Обратная связь





×