
Український гарбуз “замахнувся” на статус стратегічного експортного продукту

В Україні набирає обертів гарбузовий бізнес.
Площі, засаджені гарбузом, в порівнянні з минулим роком збільшилися втричі. Люди об’єднуються в групи – діляться секретами вирощування і називають себе “гарбузівниками”.
Гарбузове насіння і масло продавати ще вигідніше, ніж цілі плоди. Ціни на масло, наприклад – від 600 гривень за літр, а купують його найбільше Азія і Близький Схід.
Цьогоріч українські гарбузи поїдуть на ринки Великої Британії, Іспанії та Італії.
Аграрні експерти впевнені, що гарбуз може стати стратегічним експортним продуктом. Однак в Україні має бути більше підприємств з його переробки, при цьому продавати овочі потрібно безпосередньо, а не через іноземних перекупників, як зараз.