Update your browser to use the site

В Україні запроваджено державне регулювання цін на певні продукти харчування

13.01.2022

12 січня Уряд України запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування, повідомляє Мінагрополітики.

Відповідною постановою вносяться зміни до пункту 41(4) постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на період дії карантину заборонено встановлювати торговельну націнку на:

  • хліб житньо-пшеничний;
  • батон;
  • крупу гречану;
  • цукор-пісок;
  • борошно пшеничне вищого ґатунку;
  • макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку);
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці);
  • олію соняшникову;
  • яйця курячі категорії С1;
  • птицю (тушку курячу);
  • масло вершкове з жирністю 72,5%.

Гранична торговельна надбавка встановлюється з урахуванням рекламних, маркетингових та логістичних послуг, а також послуг з підготовки, обробки, пакування та інших пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.

«Уряд запроваджує комплекс заходів для забезпечення українського споживача доступними харчовими продуктами, що мають істотну соціальну значущість. Запровадження граничних торговельних надбавок на деякі продовольчі товари на період карантину – один із таких заходів. Він прийнятий в пакеті з рішенням щодо продажу 20% природного газу власного видобутку виробникам харчових продуктів, які мають істотну соціальну значущість за пільговою ціною. Граничний розмір торговельної надбавки унеможливить маніпуляцію цінами, стабілізує ринок роздрібної торгівлі продовольчими товарами та запровадить прозорий механізм ціноутворення», – прокоментував перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Вернуться
Обратная связь





×